Sosyal Medya

Dünya

AP’den Türkiye’yi savunan Johnson’a azar

AP’nin merkez sağ lideri Weber, İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson’ın, ‘Türkiye’nin AB’ye katılmasına izin verilmeli’ çağrısını ‘küstah ve kışkırtıcı’ bulduğunu söyledi.



Almanya BaÅŸbakanı Angela Merkel’in destekçilerinden AP’nin merkez saÄŸ lideri Manfred Weber, “Bu, (Ä°ngiltere DışiÅŸleri Bakanı Boris) Johnson'ın bize ne yapmamız gerektiÄŸini söylediÄŸi küstah bir provokasyondur” dedi.

Strasbourg’da bir basın toplantısında konuÅŸan Weber, Ä°ngiltere’nin AB’den ayrılması için yürütülen ve Johnson’ın da katıldığı kampanyada dağıtılan broşürlerde, ‘Türkiye'nin AB'ye girmesi ihtimalinin insanlarda göç korkusu yaratıldığı’ tezini hatırlattı. 

‘ARTIK SAYGI DUYAMIYORUM’

Ä°ngiltere’nin AB’den ayrılma kararının çıkmasından birkaç hafta sonra Johnson’ın Türkiye ziyaretinde CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’a verdiÄŸi, Ankara’nın AB’ye girme çabalarını destekleme sözünü anımsattı ve “Bu inanılmaz bir ÅŸey; bunları ondan duymak bir tahriktir ve küstahlıktır. (Johnson’un) bu konuda yaptıklarına artık saygı duyamıyorum” dedi. Weber’in AP’de üyesi olduÄŸu Bavyera Hıristiyan Demokrat Partisi, Avrupa Halk Partisi adlı grup içinde yer alıyor ve Türkiye’nin AB üyeliÄŸine karşı çıkıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.